Den Store Guden Slump


DEN STORE GUDEN SLUMP, den tredje delen av serien STJÄRNAN, GRYNINGENS SON, är nu ute!אֵיךְ נָפַלְתָּ מִשָּׁמַיִם הֵילֵל בֶּן־שָׁחַר


Den Store Guden Slump är den avslutande romanen i fantastiktrilogin Stjärnan, gryningens son, som inleddes med Serafers drömmar (2012) och Den trettonde funktionen (2015). Nu stundar slutstriden mot Ambrogael, där han härskar från den avgrund där huvudstaden Ilion en gång stod. Han och Hans serafer står redo att segra, döma världen och bära den in i den nya eonen. Men samtidigt sprider sig ett dunklare och mer metafysiskt hot: i skuggorna tycks tiden falla samman; astrologerna anar hur jorden börjar snurra baklänges, hur hela världens tidslinje håller på att kollapsa. Världen är inte bara på väg mot en stor, avslutande kamp mellan människor och serafer, utan mot själva rumtidens invertering och sönderfall. Och i gångar under marken börjar de döda vandra.Alla tre romanerna ges nu ut i en stor omnibusvolym på Nirstedt/Litteratur (här på Bokus); alla tre är också individuellt tillgängliga som eböcker (här på Bokus).
Det är ett nu sjutton år långt projekt som avslutats. Seraferna har slutat drömma. Cykeln har slutits. Stjärnan är både son och fader.